logo4 hairways

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de verzekering kunt u bij uw huisarts of specialist een machtiging halen, die u vervolgens bij ons inlevert. Wij dragen er dan zorg voor dat deze, met de prijsopgave van uw haarwerk, naar de verzekering wordt gestuurd. U hoeft alleen uw eigen bijdrage te betalen, de rest regelen wij met uw verzekering.

ANKO gecertificeerd

logo anko haarwerkspecialistHairways is ANKO gecertificeerd. Onze haarwerken zijn gecertificeerd als medische hulpmiddelen van hoogwaardige kwaliteit. Wij hebben daarom leveringsovereenkomsten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Basisvergoeding voor haarwerken

Zowel mannen als vrouwen, die om medische redenen een haarwerk nodig hebben, komen in de meeste gevallen in aanmerking voor een vergoeding. Hiervoor is een verwijzing nodig van de huisarts en/of dermatoloog of specialist.
In het geval van erfelijke haaruitval hebben alleen vrouwen recht op een vergoeding.

Aanvullende verzekering

Als u een aanvullende verzekering heeft, kunt u recht hebben op een extra vergoeding naast de basisvergoeding. De hoogte van deze extra vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar.
U kunt ieder jaar een nieuw haarwerk aanschaffen met een bijdrage van de zorgverzekeraar.

Belastingdienst

Ziektekosten boven 1,65% van uw verzamelinkomen, komen in aanmerking voor teruggave. Het loont de moeite om uit te zoeken of u hiervoor in aanmerking komt. In veel gevallen kunt u een deel van de kosten voor het haarwerk terugkrijgen van de belastingdienst!

Ook sommige gemeenten hebben een speciale regeling. Informeer hiernaar bij uw gemeente!