logo4 hairways

Ongeveer 70% van alle mannen krijgt te maken met een vorm van kaalheid of haaruitval, variërend van een lichte vorm tot volledige kaalheid. Daar zijn verschillende oorzaken voor te vinden. Behalve een erfelijke aandoening kan haaruitval ook door extreme stress-situaties of door ziekte ontstaan. Een goede diagnose is daarom noodzakelijk om tot de juiste behandeling te komen en te kunnen voorspellen wat daarvan het te verwachten resultaat is.

Alopecia androgenetica (erfelijke aanleg voor kaalheid)

Haarverlies door alopecia androgenetica wordt (naast erfelijkheid) beïnvloed door geslacht, leeftijd en hormoonhuishouding. Het begint bij mannen bij de slapen en/of de kruin en naarmate het haar dunner wordt, ontstaat er een verbinding tussen beide plekken.

Oorzaak van erfelijke kaalheid

Erfelijke kaalheid bij mannen wordt veroorzaakt door gevoeligheid van bepaalde haarzakjes voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit DHT wordt onder invloed van een enzym (5-alpha-reductase, type I en II) gevormd uit het hormoon testosteron. Het DHT bindt zich aan de androgeenreceptor (een ´biologisch magneetje´) van het haarwortelzakje, dat daardoor minder goed doorbloed wordt. De groeifase van de haar verkort daardoor van drie à vijf jaar tot slechts enkele maanden en het haarwortelzakje sterft versneld af. Als dit proces zich bij veel haarzakjes voordoet, wordt de haardos steeds dunner en zal uiteindelijk kaalheid optreden. Het aantal androgeenreceptoren dat een mens heeft is genetisch bepaald en dat verklaart mede waarom sommige mensen wel en anderen niet kaal worden.

Behandeling

Om voortschrijdende erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica) te voorkomen moet de omzetting van testosteron naar DHT geremd worden. Hierdoor normaliseert haaruitval en worden dunne haren weer dikker, langer en donkerder. Hierbij geldt, hoe vroeger in het proces de behandeling ingezet wordt, hoe meer kans op slagen. Een dermatoloog kan u hierover adviseren.

Cosmetische oplossing

Voor fijn en dun haar waar de hoofdhuid doorheen schijnt, is er een cosmetische oplossing; haarmake-up, in de vorm van **Toppik Hair Building Fibers. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en doordat het perfect bij uw eigen haar past, lijkt uw haar voller.
Toppik Hair Building Fibers laat het haar er, bij dunner wordend haar of hoofdhuid doorschijning, dikker en voller uitzien. Toppik heeft het leven van miljoenen mannen (en vrouwen) veranderd, die worstelen met fijn of dunner wordend haar door onder andere genetische oorzaak, alopecia of chemotherapie.
Bij (beginnende) kaalheid bieden wij een verscheidenheid aan haarwerken en haarstukjes. Voor de bij u passende oplossing, staan onze specialisten klaar om u te adviseren.
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Andere oorzaken van haaruitval zijn onder andere:

  • stress (telogeen effluvium)
  • pleksgewijze kaalheid (alopecia areata)