logo4 hairways

Alopecia androgenetica, oftewel mannelijke kaalheid, is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen. Aangezien de aanwezigheid van mannelijke hormonen (androgenen) in de hormoonspiegel vanaf de puberteit, een rol speelt bij deze vorm van kaalheid, komt het bij vrouwen minder vaak voor (10-20%).
Het is in veel gevallen erfelijk, maar het is niet zo dat elke generatie hetzelfde haaruitval patroon heeft. Bij dunner wordend haar bij mannen is de diagnose meestal snel gesteld; bij de meeste van hen is er sprake van alopecia androgenetica (erfelijke haaruitval).
Bij vrouwen ontstaat het haarverlies in de meeste gevallen tijdens de overgang. De haaruitval is bij vrouwen meer verspreid over het hoofd (diffuus). Dit betekent dat de haren zo schaars worden dat de hoofdhuid zichtbaar wordt.
Alopecia androgenetica kan tot staan gebracht worden, dus vroeg ingrijpen is belangrijk.
Is het haarverlies in een gevorderd stadium dan zijn er diverse oplossingen voor de dunne/kale plekken.

Het haaruitval patroon

Meestal begint het bij erfelijke haaruitval met inhammen op het voorhoofd of boven op de achterkant van het hoofd. Het patroon verschilt per persoon. Sommige mensen verliezen hun haren alleen op bepaalde plekken en sommige worden bovenop helemaal kaal, met een haarkrans rondom. De kans daarop is groter als de haaruitval al op jonge leeftijd begint.
Als er langere tijd meer haren uitvallen dan dat er terug groeien en de teruggegroeide haren worden ook korter en dunner, dan ontstaat er kaalhoofdigheid.

Wat kunt u er aan doen?

Om voortschrijdende erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica) te voorkomen moet de omzetting van testosteron naar DHT (dihydrotestosteron) geremd worden. Het DHT tast de haarzakjes aan waardoor de haren uitvallen. Door de haarzakjes te beschermen normaliseert de haaruitval en worden dunne haren weer dikker, langer en donkerder. Hierbij geldt, hoe vroeger in het proces de behandeling ingezet wordt, hoe meer kans op slagen.

Dunner wordend haar en Toppik Hair Building Fibers

Voor fijn en dun haar waar de hoofdhuid doorheen schijnt, is er naast een haarwerk, nog een andere oplossing; haarmake-up, in de vorm van **Toppik Hair Building Fibers. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en doordat het perfect bij uw eigen haar past, lijkt uw haar voller.
Toppik Hair Building Fibers is een cosmetische oplossing die het haar er dikker en voller uit laat zien.