logo4 hairways

Hoofdhuidproblemen kennen vele oorzaken; erfelijke aanleg, stressfactoren, hormoon stoornissen, te streng lijnen, slechte voeding, en komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Soms kunnen we helpen door de oorzaak op te sporen en aan te pakken, soms kunnen we een oplossing bieden voor de gevolgen.

Voor alle Hoofdhuidproblemen geldt dat je eerst langs moete komen zodat we kunnen zien en horen wat de klachten zijn, en we samen kunnen kijken hoe de klachten op te lossen. Het eerste bezoek is altijd vrijblijvend.

Alopecia Androgenetica: Dit is een erfelijke vorm van haar verlies, en begint vaak al in de pubertijd. Onbehandeld resulteert dit in kale plekken boven op het hoofd, en een diffuus haarverlies bij vrouwen.
Deze vorm van haaruitval kan tot staan gebracht worden, dus vroeg ingrijpen is belangrijk. Is het haarverlies in een gevorderd stadium, dan zijn hier diverse oplossingen voor.

Alopecia Areata: Het zomaar ontstaan van kale plekken op een willekeurige plaats op het hoofd, lichaam of baard. De oorzaak is(nog) niet bekend. Voor de gevolgen zijn afhankelijk van de plaats en grootte van de plek diverse oplossingen.

Alopecia Totalis: Het plotselinge verlies en wegblijven van haren op het hele lichaam. De oorzaak is (nog) niet bekend. De oplossing voor het hoofd is een pruik / mutsje / sjaal.

Psoriasis: is een erfelijke aandoening waarbij de celdeling van de huid op sommige plekken 3 tot 4 maal zo snel gaat als normaal. De bovenste huidlaag krijgt hierdoor niet genoeg tijd om te slijten, waardoor plakken afgestorven huidcellen op de huid blijven zitten.

We kunnen de aangedane huid behandelen, en in combinatie met het thuis zelf behandelen van de huid, bereiken we goede resultaten. We kunnen de oorzaak niet wegnemen, maar wel de klachten heel goed onder controle houden.

Trichotillemanie: één van de grootste onbekende haaraandoeningen. Trichotillemanie is het (dwangmatig) uittrekken van de haren. Deze aandoening komt voor bij ongeveer 13% van de bevolking, voornamelijk bij vrouwen maar ook bij mannen. Door schaamte en het camoufleren van de kale plekken weten niet veel mensen dat iemand hier mee te maken heeft. Bij Hairways komen een aantal vrouwen met deze aandoening. Een definitieve oplossing kan ik niet bieden, wel hulp en tips om deze aandoening te bestrijden. Graag ga ik samen met jou de strijd aan tegen trichotillemanie.

 

"Joyce heeft weer het maximale uit mijn zielige bosje slap haar weten te toveren. De kleur is perfect, en ze speelt het klaar om ze zo te knippen zoals ik het altijd al gewild had, maar wat geen enkele kapper eerder lukte of begreep.
Alleen jammer dat ik Hairways pas zo laat ongedekt heb."

Marja

Behandelingen

Hairways staat voor een persoonlijke benadering, en deskundig advies. Alle behandelingen worden met de grootste zorg uitgevoerd.
Een kopje koffie of thee en een warm doekje zijn bij de service inbegrepen.
We werken op afspraak en zijn door ons digitaal afspraken systeem 24/7 bereikbaar.